Les obres de l’exterior del nou Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols es preveu que acabin el març de 2023

 

La Fundació ha presentat ‘(in) visible’, una nova exposició immersiva digital amb projeccions de pintures

Les obres exteriors del nou Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols s’espera que acabin el mes de març del 2023. Així ho ha comunicat el vicepresident de la Fundació Carmen Thyssen i alcalde de Sant Feliu, Carles Motas. En aquest sentit, Motas ha explicat que confien que al setembre estiguin en marxa els treballs que, concreta Motas, “depenen de l’Ajuntament. L’alcalde també ha revelat que les obres a l’interior del museu s’executaran per fases durant el 2023 i confia que el conjunt bàsic del nou Espai Thyssen estarà llest el 2024. “Estem arribant al moment que iniciarem aquest projecte, malgrat les moltes dificultats que hem tingut”, ha remarcat l’alcalde de Sant Feliu.

Motas ha posat en valor la importància de la dinamització que suposa la transformació del futur museu. “Som una ciutat de sol i platja però també de patrimoni i l’aposta per la cultura ha de ser un eix vertebrador per potenciar Sant Feliu de Guíxols”, ha reblat. L’alcalde ha volgut recordar que l’Ajuntament ja ha fet algunes obres relacionades amb l’entorn del Thyssen. En concret, ha destacat l’aparcament dissuasiu de Ponent, just darrera de l’estació d’autobusos.

  

Finalment, Motas ha explicat que el primer que està previst fer a dins del museu és la climatització de l’espai i l’adequació dels elements per fer sostenible el futur museu. Això es farà a través d’una subvenció d’1,4 milions d’euros que rep el projecte. A partir d’allà i durant l’any 2023 s’aniran executant obres fins que a finals de 2024 es preveu que estiguin llestos els elements bàsics del projecte i que inclouen, entre d’altres, el cub que ha d’anar al claustre.

El representant de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, ha explicat que el futur museu s’està treballant en el marc de la polivalència i ha destacat la feina que s’està fent per part de tot l’equip.

Una exposició digital

Tot plegat en la presentació de l’exposició ‘(in) visible’, en la que la Fundació presenta una manera “innovadora” de veure obres d’art clàssiques. ‘(in) visible’ és una proposta immersiva i digital que projectarà del 5 al 15 d’agost i durant durant dues hores art visual a la plaça de l’Abadia, on està previst que es construeixi el cub, en el marc del projecte del nou espai Thyssen.

En aquest sentit, Cervera ha explicat que per a ell és “important que s’entengui molt bé que aquesta exposició és menor o descafeïnada, sinó que parlem del llenguatge del segle XXI. Una exposició molt innovadora”, ha remarcat.

En total s’han seleccionat 33 obres d’art representatives del conjunt d’autors que conformen la secció de pintura catalana de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. Totes elles, excepte una de Josep Amat, s’han pogut veure físicament a l’Espai Carmen Thyssen. Aquesta decisió va en consonància amb la tasca que es porta fent des del 2012 apropant al públic la col·lecció catalana. Hi ha tres blocs temàtics, el paisatge, la figura i una combinació dels dos.

La comissària de l’exposició, Pilar Giró, ha explicat que per a ells és un “repte important i una gran aportació al projecte del futur museu”. Giró ha assenyalat que s’han inspirat en la frase cèlebre “l’art fa visible el que no ho és” i ha servit per inspirar el títol de l’exposició. La comissària ha remarcat que s’han adaptat “al nou llenguatge visual” que actualment té una gran repercussió en els diferents museus d’arreu del món.

Finalment, la representant de Nueveojos, Mariona Omedes, ha explicat que es tracta d’una exposició “única” que combina el moviment dels quadres i ha remarcat que es tracta d’una col·lecció “espectacular”.