PORTA FERRADA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS BAT LA SEVA PRÒPIA MARCA I CREIX AMB DOBLE DÍGIT EN LA SEVA EDICIÓ 55

rosario

  • Un total de 32.000 espectadors, balanç exitós del Festival guixolenc
  • La festa de cloenda “Electronic Sunset” acomiada la proposta fins l’any que ve

Un total de 32.000 espectadors. Aquest és el balanç final d'ocupació del 55 Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Una edició a la qual s’han pogut programar espectacles a tots els espais habilitats a la ciutat: des del versàtil Espai Port, epicentre i autèntic camaleó, fins al nou espai Guíxols Arena, entre altres (Teatre Narcís Masferrer, església del Monestir, Jardins del Monestir en programa clàssic, el cicle Música de Cambra...).

Fins a 9 espectacles han penjat el cartell de “sold-out”: Toquinho & Maria Creuza, Jamie Cullum, Jarabe de Palo + Quercus, Dàmaris Gelabert, Fangoria + La Unión, Antonio Orozco, Andreu Buenafuente, Rosario i Sarah Chang, mentre la resta de la programació ha mantingut un percentatge d’ocupació superior al 80%.

Cal destacar també la consolidació del Village com a espai de trobada el qual ha afegit programació exclusiva, amb propostes del nivell de Miqui Puig, Mag Nuel, Ferran Piqué i Luis González Trio, entre d’altres. Alhora convé remarcar que enguany no s’hagut de suspendre cap espectacle.

Un altre aspecte d'interès, com manifesta el director del festival Iñaki Martí, és “l’ADN de Porta Ferrada, que el fa diferent de qualsevol festival d’estiu". Martí apunta: "l’eclecticisme i la diversitat són les nostres bases, respectant allò que significa el festival per aquesta ciutat i la Costa Brava, intentant millorar any rere any. El públic respon amb entusiasme i això ens estimula a seguir en aquesta línia".

El regidor del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, es mostra molt satisfet del resultat de l’edició 2017. “És una edició memorable, amb espectacles que han posat cada dia el nom de Sant Feliu de Guíxols a la majoria dels mitjans de comunicació i xarxes socials en positiu. Seguim sent el Festival de preus assequibles i proper a tothom. A més, la nostra marca turística, a través d’aquest Festival, aporta en positiu un turisme interessat pels espectacles, que troba a Sant Feliu allò que cerca”. El regidor ha agraït la tasca de tothom, des de l’organització, voluntariat, artistes i públic per haver aconseguit un any “memorable”.

El director artístic, Albert Mallol, destaca que “el públic s'ha deixat seduir per una programació on conviuen amb èxit propostes de caracter popular amb altres per un públic mes especialitzat, des d’un Jamie Cullum a un Lindsay Kemp”.

Acomiadem la 55 edició d’un festival que encara té moltes planes per escriure, amb l’esperança que fets tan exacrables com els que van passar aquests darrers dies a Barcelona i Cambrils no tornin a succeir. La direcció del Festival s´ha sumat al condol guardant un minut de silenci en els darrers 4 espectacles i llegint un manifest d’adhesió i alhora repulsa.

OFICINES D'INFORMACIÓ
I ATENCIÓ CIUTADANA (OIAC)

Seu Central: Plaça del Mercat 6-9
oiac@guixols.cat · Tel. 972 32 70 00

Seu a Vilartagues: Plaça de Salvador Espriu s/n
oiac@guixols.cat · Tel. 972 82 01 01

Horari: feiners de 9 a 14 h 

Facebook  Twitter  Instagram

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

© 2016 Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Avís legal · Accedir · Crèdits