Carnaval a Sant Feliu de Guíxols – 2021

Pàgina oficial del Carnestoltes 2021: del 6 al 17 de febrer

Aquest 2021 el context marcat per la pandèmia obliga el consistori guixolenc a reinventar-se i adaptar la programació de Carnaval a les circumstàncies actuals, tot prioritzant les activitats virtuals i també les individuals per tal d'esvair qualsevol possibilitat d'aglomeració. Per aquest motiu ja es va avançar quatre mesos enrere que les rues de Carnestoltes dels municipis de la Vall d'Aro enguany quedaven anul·lades, atesa la inviabilitat de trobar un format alternatiu que garantís prou acollida de públic amb l’essència de la celebració.

Tanmateix, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu, en estreta coordinació amb les entitats implicades (Associació de Colles i Associació de Festes Ganxones), ha treballat per a oferir un ventall de propostes variades que vetllaran perquè segueixi ben viva la flama del Carnaval que tant caracteritza els guixolencs i guixolenques. El gruix del programa passarà per tres activitats que, lluny de les multituds d'edicions anteriors, faran que la població es vesteixi de l'ambient carnavalesc que la singularitza. Serà efectivament un Carnaval diferent, però servirà per a no perdre'n l'essència. Ara més que mai, i sense deixar de banda la responsabilitat, és necessària una bafarada de diversió, optimisme i bona atmosfera.


Mostra a l'aire lliure de fotografies i cartells històrics del Carnestoltes a Sant Feliu

Durant els dies de Carnaval, diverses banderoles penjaran dels fanals dels principals carrers de la ciutat. Estaran estampades amb fotografies d'antics Carnestoltes acompanyades dels cartells corresponents de cada edició del Carnaval a Sant Feliu de Guíxols, des de l'any 1989 i fins a l'actualitat. Es tracta d'un recorregut únic per la història del Carnaval ganxó i mitjançant el qual es podrà copsar l'evolució de la festivitat a la població. En ser a l'aire lliure i estar distribuïda arreu del municipi, l'exposició gaudirà de seguretat màxima i evitarà la formació de gernacions.


Fotografies carnavalesques a les xarxes seguint consignes diàries

La segona pota del Carnaval 2021 a Sant Feliu de Guíxols serà el seguiment d'unes consignes que es faran arribar a la ciutadania a través dels perfils oficials de l'Ajuntament i també de l'emissora municipal Ràdio Sant Feliu. Cada dia entre el 6 i el 17 de febrer (ambdós inclosos) es publicaran a les xarxes socials dos o tres vídeos protagonitzats per antics Reis o Reines Carnestoltes de Sant Feliu, que animaran la població a disfressar-se partint d'unes consignes concretes (per exemple, portar unes ulleres divertides o dur un pentinat diferent).

L'objectiu és obeir les consignes en qüestió i publicar-ne fotografies i vídeos a les xarxes socials, tot fent ús de l'etiqueta #carnavalguixols2021 i també adjuntant-hi el hashtag que pertoqui cada dia (#consignaguixolsdia1, #consignaguixolsdia2, etc.).

A les 9:00 hores de cada matí es publicaran les consignes de la jornada, i se'n podrà penjar una fotografia o vídeo durant les següents 24 hores. D'entre totes les persones que segueixin la consigna del dia, ho facin constar a les xarxes i hi adjuntin les dues etiquetes esmentades es farà un sorteig diari d'un àpat per a dues persones en un restaurant de la localitat . Els guanyadors s’anunciaran també diàriament a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i de Ràdio Sant Feliu.

Des del consistori es vol atorgar protagonisme als antics Carnestoltes per a compensar que enguany no en tenim cap. El tret de sortida de la iniciativa serà dissabte, 6 de febrer, coincidint amb el que seria el dia del tradicional sopar de colles, i s'allargarà fins al Dimecres de Cendra, dia 17 de febrer.

*En fer públiques les imatges o vídeos en les vostres xarxes socials, amb el perfil públic, i fent esment als hashtags proposats, s'entén que accepteu les bases d'aquest concurs i que directament feu públiques vosaltres mateixos les imatges que trieu lliurement.


Gimcana individual amb elements de les colles locals

Cada colla carnavalesca de Sant Feliu de Guíxols distribuirà un element característic de la seva entitat -el fragment d'una disfressa, la peça d'una carrossa, etc.-  en algun establiment de la població, ja siguin comerços, restaurants o els edificis públics. L'objectiu de la gimcana serà localitzar el màxim nombre de motius (n'hi haurà més de 20) i puntuar-los mitjançant un formulari web al qual tindreu accés un cop escanegeu el codi QR que trobareu al cantó de cada element. La valoració s'haurà de fer en funció de quant us agradi la peça que heu trobat, si creieu que representa fidelment el Carnaval ganxó, si us porta records d'algun moment especial...

Tots els participants de la gimcana entrareu al sorteig de diversos premis individuals, i com més motius hagueu localitzat, més probabilitats tindreu que us toqui. Així mateix, la colla propietària de la peça exposada que acumuli més puntuació s'endurà un premi col·lectiu. Només s'admetrà un vot per participant i element. Es podrà participar a la gimcana entre els dies 6 i 17 de febrer, ambdós inclosos, i els guanyadors –tant dels premis individuals com dels de la colla més votada- s’anunciaran al cap d’uns dies d’haver finalitzat la iniciativa.

Consulteu el llistat d'establiments on trobareu objectes de les colles aquí ▼

Imprimeix Correu electrònic